Piratdalen 2019

För tredje året i rad arrangerar Piratpartiet sin egen närvaro i Almedalen!
65.35% Insamlat
13 070 kr donerat av 20 000 kr
26 donatorer
Kampanjen är avslutad

Förra årets Piratdalen var en succé, med fulla salar under alla fyra seminarium. I år fortsätter framgångskonceptet. Vi kör tre tunga seminarium på Almedalsveckans inledningsdag, söndag 30 juni, och ytterligare ett i mer avslappnad miljö under onsdagen.

Programmet sträcker sig från offentlig IT-infrastruktur, via diskussion om internets reglering, till Piratrörelsens frammarsch i Europa och kultur i den digitala tidsåldern.

Gäster presenteras löpande!

Program

Söndag 30 juni

14.30-15.30 Hur ska plattformsjättar regleras för att stärka innovation och medborgerliga rättigheter?
Medverkande: Brit Stakston, mediestrateg, Mattias Bjärnemalm (PP), sakkunnig i digitala frågor för Greens/EFA i Europaparlamentet, fler TBA

15.30-16.30 Hur skapar vi säker, kvalitativ och effektiv offentlig IT-infrastruktur?
Medverkande: Ville Sirviö, CEO NIIS & X-road, Patrik Fältström, Internetpionjär & teknikchef Netnode.

16.30-17.30 Piratrörelsen på frammarsch i Europa – en medborgerlig revolution?
Medverkande: Marcel Kolaja, Member of European Parliament, Czech Pirate party.

Onsdag 3 juli

15.00-16.00 Hur kan kulturskapande och upphovsrätt se ut i den digitala tidsåldern?
Medverkande: TBA

Donationer

Alla donationer kommer användas för att finansiera Piratdalens seminarier samt aktiviteter för tillresta medlemmar och aktivister. Om vi når över målet innebär det att vi kan satsa mer på professionell foto och streaming av våra event.

Delta

Piratpartiet hyr under veckan en Bygdegård utanför Visby där alla medlemmar är välkomna att övernatta under enkla former för 100 kr/natt. Här kan du reservera en plats. Vill du hjälpa oss med arrangemangen? Oavsett om du gillar att fixa ljud och bild, laga mat, hitta på kreativa idéer för att synas eller annat är du varmt välkommen! Kontakta Katarina på katarina.stensson@piratpartiet.se.

Mer information om våra arrangemang nedan.


Hur kan kulturskapande och upphovsrätt se ut i den digitala tidsåldern?

EUs nya upphovsrättsdirektiv påstår av förespråkare gynna europeiska kulturskapare. Men vilka är egentligen kulturskapare i den nya digitala eran, och hur kan man formulera en modern upphovsrätt som gynnar kreativitet och kulturskapande på 2000-talet?

Detaljer


Hur ska plattformsjättar regleras för att stärka innovation och medborgerliga rättigheter?

Hur kan vi ur konsument, konkurrens och medborgarsynpunkt reglera nätplattformar för att skydda medborgerliga rättigheter och stärka den öppna infrastrukturen internet i grunden är som arena för innovation?

Det tidiga internet var en öppen, innovationsvänlig infrastruktur. Idag använder de flesta av oss digitala plattformar som är byggda ovanpå det öppna internet, och som ger oss många nya möjligheter att organisera samhället och vår vardag. Samtidigt är dessa nästan uteslutande privata, icke-transparenta och har växt sig så stora att de tränger ut konkurrens och nya innovationer som är beroende av plattformarnas godtycke. Vi ser även en ökad reglering av innehåll på nätet pådriven av både upphovsrättsindustrin och olika politiska viljor. Hur kan vi ur konsument, konkurrens och medborgarsynpunkt reglera dessa för att skydda medborgerliga rättigheter och stärka den öppna infrastrukturen internet i grunden är som arena för innovation?

Detaljer


Hur skapar vi säker, kvalitativ och effektiv offentlig it-infrastruktur?

Med IT-infrastruktur menas såväl fibern i marken som de lager av produkter och tjänster som behövs för att skatteverkets e-tjänst ska fungera när det är dags för din deklaration. Men i hur gott skick är Sveriges offentliga IT-infrastruktur? IT-säkerhetsskandalerna har avlöst varandra på senare tid: transportstyrelsen, försäkringskassan och vårdguiden för att nämna några. Nära miljardsummor betalas för IT-system som inte fungerar särskilt väl. Men finns det några positiva exempel där implementering av IT-infrastruktur fungerat väl? Hur ser den ut, hur upphandlas den, och vilka förändringar i organisations- och ansvarsstrukturer behövs? Vilka steg krävs från politiskt håll? Vi låter experterna dela med sig av läget idag, samt möjligheter och förhoppningar på en framtida stärkt svensk IT-infrastruktur.

Detaljer


Om du vill swisha kan du skicka till numret 1231792159 och märka donationen med ”almedalen”.

Alla donationer kommer gå till att finansiera Piratpartiets närvaro i Almedalen 2019.